Selasa, September 11, 2007

Trailer filem 'Sepuluh Tahun Sebelum Merdeka'



"Hartal ni tutup semua kedai..." -- Yahya Nassim
"...tak dibuka terus satu hari..." -- Hashim Said
"Kajang tutup... Kuala Lumpur tutup..." -- Yahya Nassim
"Bas tak ada, motokar tak ada, teksi tak ada, apa tak ada..." -- Majid Salleh
"Hartal just means a general strike by everyone..." -- Lim Kean Chye
"Semua sekali mogok... jalan keretapi mogok, apa mogok..." -- Majid Salleh
"Hartal ni... MEMBANTAH!" -- Zainuddin Andika

9 ulasan:

freakery berkata...

I know its not about the medium, but I have to say, editing kau memang power! (walaupun hanya trailer)

Zach Reza berkata...

I must say, that's Fahmi's forte :)

Our friends (the one who's really lucky to watch exclusive preview of 10 tahun last Sunday nite) was looking forward to read your blog, but some of the postings are in Malay, maybe when you move to dotcom you wanna have it bilingual.

Good job Ngah, we're definitely gonna be there for the screening. See you on Friday!

Fahmi Reza berkata...

thanks fikri. saya budak baru belajar...guna final cut pro. :) and thanks for buzzing about the film dalam Bzzt!3.

Fahmi Reza berkata...

yeah zach, pasal bahasa tu memang in the future kalau boleh nak buat bilingual/trilingual/quatrilingual. setakat ni setiap posting akan guna bahasa sumber dokumen asal. sekarang baru masukkan BM & english research documents, belum masukkan chinese & tamil documents lagi!

jumpa jumaat nanti. try datang awal sebab kat CM Annexe tu tempat dia kecil, jadi limited seating (atas kerusi plastik atau tikar) dan kalau kena duduk belakang memang tak syiok.

Zach Reza berkata...

Right, it takes one step at a time :)

Was thinking of having a screening at our place for our friends. Whenever you're free let us know. Definitely want you to be there in person!

Fahmi Reza berkata...

ok zach, takde masalah. i will let you know when. maybe sometime next week ya. thanks.

Awanama berkata...

wei, aper la bro....maser tak strategik langsung! bulan puaser bro...org nak gi terawih, macam-macam da. gua memang support tapi maser tak sensitif pader orang-orang islam macam gua. sorry, nak tanyer sket...ini organizer punyer jawatankuasa ader yang muslim tak? program macam ni patut cari maser yang lebih sesuai...ini samer gak macam buat program maser orang nak deepavali, chinese new year, christmas, etc. tak strategik la bro.

good luck converting the already converted!

Fahmi Reza berkata...

maaf lah sebab masa tayangan tak berapa strategik. tapi terima kasih atas sokongan anda.

Zach Reza berkata...

Ina called telling us about your appearance on 8tv Quickie last nite
Aresha was super excited to see her Pak Ngah on tv, lol!

Kudos Ngah on your brilliant work!
I'm doing my best to spread the word and sometimes engaged in a debate on issues like this with my friends.

Can't wait for the screening at our place, we're working on getting a projector now, hehe