Selasa, Oktober 09, 2007

Download 10tahun dari Rapidshare

Berita baik bagi mereka yang tak pakai BitTorrent!

'Sepuluh Tahun Sebelum Merdeka' sudah boleh di download melalui Rapidshare. Terima kasih kepada manjbj yang telah memuatnaikkannya.

Format: RMVB
Resolution: 600x480
Source: AVI
Size: 141.1 MB

Klik sini untuk download 10tahun Part1
Klik sini untuk download 10tahun Part2

Download kedua2 fail .rar sebelum boleh unzip/expand. Bagi free-users kena tunggu 200minit antara setiap sesi download.

18 ulasan:

nazari berkata...

saya nak bagi tips...
free-users tidak perlu tunggu 200minit antara setiap utk download.
lepas download part 1...
restart modem ....
lepas tu download part 2...

cubalah...

Fahmi Reza berkata...

nazari, thanks for the tip!

uzair sawal berkata...

ler... aku tunggu 200minit. haha. tapi takpa, dah settle. thanks manjbj for uploading it, thanks fahmi for the awesome docu.

pas ni aku tunjuk kat kawan2.

nazari berkata...

Bukankah kongsi itu kuasa?
Komen saya adalah semua MESTI TONTON filem ini !!!

syafiqishak berkata...

tq bro
5star beb documentary kau

manjbj berkata...

ada satu cara lagi ;)

Part 1
http://rapidshare.com/files/61180093/10Tahun.part1.rar
Part 2
http://www.gigasize.com/get.php?d=3sdg4ct1b6c

atau
Part 1
http://www.gigasize.com/get.php?d=cvx7wv4kwgb
Part 2
http://rapidshare.com/files/61184592/10Tahun.part2.rar

Dua-dua sekali download... ;)

p.s. selamat hari raya, maaf zahir & batin !!!

Fahmi Reza berkata...

thanks again manjbj!

selamat hari raya & kongsi itu kuasa!

Zapa berkata...

Mi, now the primary question is will the ghosts of this clenched past remain as passive as the pseudo-'free' thinking subjects posing as 'radical' mere spectators just as much as the spirit of rebellion is clustered quietly, albeit with colors, within the incapacitating dream box or will it summon a new wave of progressive generation?

I don't see them down in the streets yet.

forgive my pessimism. If it remains as a 'cool''thing' to watch, I must say my close friend, you have failed.

Fahmi Reza berkata...

Zapa, aku hargai penelitian kamu.

Setiap orang punya peranan dalam proses membawa perubahan. Sebagai pekerja seni, aku menjalankan tugas aku dalam proses membentuk satu budaya baru yang lebih progresif.

Sebelum rakyat boleh reclaim their power, perlu ada proses kesedaran dan empowerment. Langkah pertama sebelum "turun ke jalan" ialah perubahan fikiran. Filem ini berperanan ke arah itu.

Soalan yang patut kau tanya ialah apakah peranan yang sudah atau boleh KAMU mainkan dalam proses ini dan bagaimana kita boleh bekerjasama bersolidariti dalam proses perubahan ini.

Zapa berkata...

As you said, we have all done our part in this often discouraging struggle.

I need not mention what I have done or what I am doing currently as we will once again be engaged in the wastage of petty jostlings.

Perhaps my message is conceived through a rather impertinent paradigm.

Only if it remais as a mere spectacle much similar to that of the Paris 68 or the counter-culture movement will it be a mere 'footage' stored upon dusty shelves quietly amplified with the uncompensated voices of those fallen, haunting in unjust peace the silent halls of the national archive.

We both know the game well.

But excellent work nevertheless.

Sincerely, Zapa.

Kris Khaira berkata...

Hey Fahmi, Selamat Hari Raya. Thanks for putting your film online for free. I've just downloaded it on Bittorrent and am seeding it now.

arifabdull berkata...

mi, aku nak dl dan burn untuk hadiahkan kepada bapak angkat aku di Ulu Kelang.
saje nak test, camne reaksi org tua selepas diimbau sejarah hartal.

akan share hasil, kemudian.

arifabdull berkata...

Mi, Zaid Ibrahim dari UMNO tu ada tulis pasal Hartal?

Baca surat tulisan Dr Collin nih

Komen?

MALAYNEUM berkata...

PERGERAKAN 'HALUAN KIRI' INI SEBENARNYA ADALAH PERINTIS PADA KEMERDEKAAN BANGSA MELAYU!!TEGAKKAN KEBENARAN DAN TERUSKAN PERJUANGAN FOUNDING FATHERS KITA YANG KINI TELAH MELENCONG DARI MATLAMAT SEBENAR!!!!!!HIDUP NASIONALISM MELAYU!!!!

Tanpa Nama berkata...

Dah try download dari rapidshare tp x boleh..bila habis download cuma keluar audio je, visual x keluar. Perlu download software lain ke sblum nk download? selalu boleh je..ahak

Tanpa Nama berkata...

thanks atas infonya, liat yang lebih banyak di sini

Tanpa Nama berkata...

serius wa baru tau pasal sejarah..
kewl bro..
buat tayangan utk geng2 wa kewl ni..

Aniza berkata...

whoaaahh! Selama ni mmg dah kena tipu. Kat sekolah blajar menda lain....kita kena pastikan anak cucu cicit hingga hari kiamat mesti tau citer ni.....terimakasih 4 the great documentary. Great work!