Jumaat, Oktober 19, 2007

Selamat Hari Hartal!

Apa itu Hartal? Sila tonton video ini untuk ketahui sejarah di sebalik Hari Hartal!



Untuk turut serta dalam kempen ini, klik sini: Kempen Hari Hartal

11 ulasan:

Fahmi Reza berkata...

Pantun Hartal 1

Hari Hartal hari perjuangan,
Malaya Merdeka menjadi seruan,
Menyatukan penduduk segenap lapisan,
Demokrasi sejati terus dilaungkan.

syarifahadli berkata...

selamat hari hartal. =)

Tanpa Nama berkata...

Salam Bro.

can u please upload this video to youtube, so that it will be more accessible to our rakyat.

keep up the good work!
Its gave some ideas thats our BERSIH coalition should move as the same way!

luffy-san berkata...

what a great documentary! knape xpernah belajar mase sejarah spm dulu... huhu... i'm enlightened. come to think of it, seronoknye kalau belajar sejarah macam ni! pasti para pelajar lebih bersemangat nk belajar, dan rasa sejarah tu sebahagian daripada diri kita. dan lagi, pendedahan berkenaan pihak2 kiri mcm ni sgt sukar utk diperolehi... asik cerita pasal umno dan perikatan je yg menyumbang kpd kemerdekaan. sumbangan pihak2 lain kurang diserlahkan. ape kate bg can mereka bersuara mcm ni. barulah rakyat enlightened. tahniah!

myheaven berkata...

Assalamu'alaikum..

Nak lagu Burhanuddin Al Helmy tu bole?

Tanpa Nama berkata...

Job well done! Bravo!

Fahmi Reza berkata...

anonymous,

sebenarnya aku sudah post dalam youtube 16 Okt lalu. masalahnya lepas siap upload, dia tulis situ "Rejected (length of video is too long)".

video aku panjangnya 35 minit. youtube tak boleh handle video lebih dari 10 minit. youtube yang tak mahu video ni accessible pada rakyat.

sebab tu aku post video ni dalam video host lain.

Fahmi Reza berkata...

luffy-san,

masih belum terlambat. kalau kau kenal mana2 cikgu sekolah yg mengajar sejarah, bagitau lah dia pasal filem ni. mungkin dia boleh tayang untuk murid2 kelas dia.

minggu depan aku akan tayangkan filem tu buat pertama kali untuk pelajar2 sekolah! pelajar2 tingkatan 3 kat Penang.

aku perlu pertolongan untuk bawa filem ni masuk sekolah2 lain. kau boleh tolong?

Fahmi Reza berkata...

myheaven, klik saja untuk download.

Tanpa Nama berkata...

cuba upload kat google video.. sana boleh upload video yang panjang

Tanpa Nama berkata...

PKMM keluar dari UMNO sebab lambang keris je ke? Aduhh.. awal2 lagi dah berpecah.. itu la silap kita yer, asik berpecah2 sampai la sekarang