Rabu, Oktober 03, 2007

Download 10tahun sekarang!

Khas sempena Aidilfitri yang bakal menjelma, aku hadiahkan filem 'Sepuluh Tahun Sebelum Merdeka' untuk di download melalui BitTorrent di Demonoid.com buat tontonan seisi keluarga pada pagi Syawal nanti!

Format: AVI
Resolution: 600x480
Source: DVD
Size: 287.4 MB

Klik sini untuk download torrent 10tahun
Klik sini untuk download terus .torrent file 10tahun

Kalau kau belum install BitTorrent software, aku syorkan kau guna si katak biru Azureus.

Aku dah mula seed sekarang sampai Jumaat 5/10. Akan berhenti seed hujung minggu ni untuk ke Penang. Akan sambung semula mulai Selasa 9/10 sampai Raya. Enjoy dan tolong seed lepas kamu siap download!

32 ulasan:

wan_aswadi berkata...

thnaks a lot fahmi! thanks a lot!! walau apa apa pun,aku still prefer nak beli dalam bentuk DVD untuk disimpan buat koleksi..

Tanpa Nama berkata...

betul, aku jugak...
bole tt dgn m2u?
or top/up prepaid?
lepas tu kau pos laju ke apa ke...
amacam?

Fahmi Reza berkata...

aku percaya idea, ilmu dan maklumat tak patut di hakmilik dan di control, tapi patut disebarkan secara percuma untuk semua rakyat.

aku fikir, setelah sekian lama aku banyak meng-download filem orang lain, hanya adil utk aku bagi orang lain utk download filem aku.

kongsi itu kuasa!

terima kasih atas sokongan korang. aku beritahu bila DVD keluar. mungkin aku akan letak Bonus Features dalam versi DVD nanti.

jangan lupa untuk terus seed dan teruskan berkongsi filem ni dgn orang lain! dan tulis lah feedback di sini lepas korang habis tonton!

Tanpa Nama berkata...

yg penting adalah perjuangan...betul?
aku tetap sokong kau...

Fahmi Reza berkata...

terima kasih geng.

bagi orang yg sudah download & dah tengok, tinggal lah sikit feedback kat sini... terima kasih ke, apa ke, anu ke, tak best ke, boring ke, slow ke, laju sangat ke, musik tak sesuai ke, editing macam sial ke, plot banyak lubang ke, naratif tak menarik ke, mesej kabur ke...

sila beri komen supaya aku boleh improve next time.

penyelamat.dunia berkata...

kenapa mesti demonoid ??
aku takde akaun kat situ ..
ade sesaper nak invite aku tak ..
kan best kalau upload kat pirate bay,
barulah lanun yang ikhlas sebab tak payah register ahli pun boleh download

Fahmi Reza berkata...

penyelamat dunia,

untuk register Demonoid klik sini:
Register

Invitation code list:
nuud33fl2de8c3m9iziqc263o5q1cmk5fx6

sesiapa lain yg perlu invite, email aku di fahmireza@gmail.com

Fahmi Reza berkata...

aku pakai private tracker macam Demonoid untuk mengelakkan leeching sebab kena maintain upload/download ratio.

kalau pakai public tracker banyak lanun yang tak beretika lepas tumpang kapal kau, terus chow.

nuar berkata...

aku percaya idea, ilmu dan maklumat tak patut di hakmilik dan di control



:D

Fahmi Reza berkata...

ianya masih percuma bukan?

bagi yang dah download, kamu bebas untuk upload video ni di mana2 tracker kegemaran kamu.

:)

freakery berkata...

no copyright! only human rights! (whatever thats suppose to mean in this context).

tapi apa2 hal. thanx kerana memberi kesedaran.

Fahmi Reza berkata...

sebenarnya kau tak perlu register Demonoid pun boleh download. kau hanya perlu .torrent file tu saja.

Klik sini utk download terus .torrent file

beres. :)

Fahmi Reza berkata...

freakery, thanks sebab letak info download 10tahun dalam Bzzt! Bzzt! Bzzt!.

thanks kerana menolong aku memberi kesedaran.

nerdfreak berkata...

ade request yg minta file ni di rapidshare kan. adekah tuan punya video setuju? kalau setuju saya boleh cuba bantu muatnaikkan ke rapidshare (atau memana storage server yg available) tapi mungkin kena lalui proses cincang dan zip. tapi andai kata tetiba saya tak rajin. saya akan terus seed di demonoid sampai ratio cecah atleast 1.0

moontory berkata...

thanks alot!
keep up the good work!

nuar berkata...

bro upload satu kat youtube ke. aku takleh acess torrent.

:(

Fahmi Reza berkata...

nerdfreak,

kat rapidshare maximum berapa MB satu file? 100MB ke? sama ada cincang-dua AVI file tu atau aku convert jadi MP4 bawah 100MB. amacam?

Fahmi Reza berkata...

nuar,

masalah aku dengan youtube ialah saiz resolusi dia.
320x240 kecik sangat. aku nak korang enjoy filem ni sepenuhnya, sebab tu aku upload resolusi 600x480 guna BitTorrent. dan dlm youtube maximum saiz fail 100MB je.

tapi untuk berlaku adil bagi kawan2 yang tak boleh akses BitTorrent, nanti aku akan uploadkan.

nak dalam youtube atau googlevideo? mana lagi bagus?

nerdfreak berkata...

pada pendapat aku. jadi mp4 pun ok. btw aku takde masalah nak dl di demonoid. cuma mengsuarakan pendapat org lain yg berminat. utk masa sekarang, aku tolong seed kat demonoid je dulu. lagipun macam tak best nak cincang fail nih. bikin cerewet..

Fahmi Reza berkata...

thanks. tolong lah terus seed kat demonoid dulu kalau boleh sementara aku tak ada weekend ni.

aku akan cuba upload kat tempat lain (rapidshare, youtube, googlevideo, etc) lepas aku balik dari penang minggu depan.

nuar berkata...

speaking about copyright.Kau should consider letak muvie kau under creative common, ataupun BSD license ke. Bukan untuk duit tapi acknowledgment yang kau tuan punya video ni.

berberapa syiling dari aku.

nuar berkata...

bro

try upload kat sini.

http://stage6.divx.com

ni contoh kualiti dia

http://stage6.divx.com/user/Bikka/video/1684394/Kami-%5BEpisode-01%5D

penyelamat.dunia berkata...

Aku dah download kat demonoid , laju jugak, 7-8 jam je siap , aku tak pakai Azureus tapi aku guna flashget .

aku dah tgk

Nice job , bro ! aku suka stail video tu , creative . Cool songs too .

terutama lagu parti yang veteran leftish tu nyanyi . Dah macam lirik lagu punk band Marjinal pulak. Merah warna darah, cool!!

Macammana aku boleh tak pernah tahu pasal hari mogok tu yer? sebab aku suka ponteng sekolah kot.

Tanpa Nama berkata...

aku pun dah tgk...perg power !!! congrats bro... sejarah yg dirahsiakan... gambar ok sound ok cerita pun ok... lima bintang !!!

aku suka pasal hartal... sang saka?... bendera umno tu tak ori lah eh?... hehehe kantoi ;)

~~ifWahNajEty~~ berkata...

lalala..
br tgok td kt law faculty..
finally..
ske la die pnyer bakground music..something fresh..out of the box..!!style plttng bes..cme pening sket mse ramai2 cakap tu..and fast moving pic-mebi dats me je yg x tahan rite..??hehe..hartal nmpak cam the highlght here..xpenah tau pon..totally flabbergasted wif wat u've found..!!
congrats coz u did ur job real good..!!bile dengar from the pkmm mmbers;the missing piece from the texbook really mkes me bengang ngan para penulis buku teks sejrah sekolah(ingat ramlah adam jer..)..whts da point they make a hole in da history?or..like a mssing pieces in a puzzle..
overall..its a brilliant masterpiece..n i like the idea of putting the sex pistols song as background..stylo jer..like u want to tell somethng fact..in an indie way..like it..heheh..keep it up..!!
(sorry terlajak tulis..heheh..:D)

Tanpa Nama berkata...

salam fahmi,

i'd like to download the file tapi tak dapat register kat demonoid.com///any chance of you sending me an invitation so i can register to download? Thanks...

my email zayed1@pd.jaring.my

urgent!

Fahmi Reza berkata...

aku dah email pada kamu invitation code demonoid. enjoy!

carboncopy berkata...

Thanks Fahmi for the great video.

I have uploaded your DVD quality version to my webhost and announced it on my blog.

It is time limited or bandwidth limited. For those who are downloading it. Please SEED in bittorrent after that. I am still seeding there.

shahibbul berkata...

nak guna invitation code untuk demonoid tapi error.

Invalid invitation code or code already used.

edy berkata...

Demonoid Invalid invitation code or code already used... please invite me : admin @ bursakredit.info

edy

shira berkata...

boleh tak hantar invite untuk demonoid? code yg atas tuh tak boleh pakai

vx_shiranai@hotmail.com

thanks

Sang Kelana berkata...

demonoid dah down. I got here after intense discussion over 10-Eleven in our forum. since carboncopy has hosted it in his website, i'm now downloading it from there. will tell you all later if i'd upload somewhre else(in torrent version that is)