Jumaat, November 02, 2007

10tahun D.I.Y Film Tour

Penjelajahan pendek filem Sepuluh Tahun Sebelum Merdeka ke utara semenanjung.

Sabtu / 3 Nov 2007 / 8:00 malam

Dewan Sri Pinang, Pulau Pinang
info: bangsamalaysiapenang@gmail.com

Ahad / 4 Nov 2007 / 8:30 malam
Rumah Persatuan Penggerak Warisan Budaya (AKRAB), Alor Star, Kedah
info: 019-563 5036

Isnin / 5 Nov 2007 / 8:30 malam
Selimut Hati Kafe, Kota Bharu, Kelantan
info: 019-959 5560 / merahdanhitam@yahoo.com / www.papakerma.com

Selasa / 6 Nov 2007 / 3:00 petang
Abada Bookstop (Sabasun), Kuala Terengganu, Terengganu
info: 017-904 7790 / hikmah_0901@yahoo.com

Aku akan berada di setiap lokasi untuk sesi diskusi selepas tayangan filem itu nanti. Ayuh jumpa di sana!

7 ulasan:

Dhani berkata...

bos. tgk kat sini: http://www.papakerma.com :)

Fahmi Reza berkata...

thanks dhani. pandai kau mengedit poster yg aku buat. :)

jumpa semua di selimut hati kafe!

Joyce L berkata...

Hi Fahmi,

Blog saudara amat berinformasi. Terima kasih atas kesudian saudara untuk berkongsinya bersama saya.

Ya, saya memang mencintai sejarah bumi Malaysia ini.

Malaysia Boleh!

Joyce L

sara berkata...

ni nanti masuk wayang ker youtube jer?

tumpanglalu berkata...

salam..

semlm buat pertama kalinya aku berjaya tonton filem ini dari mula smpi habis (sbelum ni cuba tgk secara online asyik lag ja sbb tenet aku lembab) + dpt dgr diskusi secara lansung yg mana acara spt ni cukup merangsang minda. namun keadaan sekeliling agak kurang kondusif. aku berharapkan kwn2 semlm dpt memberi perhatian (kalau tak pun sekurangnya diam) tambah2 pd masa diskusi bukan membuat bunyi-bunyian yg tidak sesuai pada masa tu. ini cuma pendapat aku. apapun aktiviti semlm adalah suatu yg memberangsangkan. aku harap hang akan tampil lg dgn kesinambungan filem seterusnya dan semoga bejaya dalam segala usaha hang..

ps> apa kata buat cerita "Projek Malaysia 16 September 1963" ataupun "Omong Merdeka Tanpa Tumpah Darah"

Dhani berkata...

namun keadaan sekeliling agak kurang kondusif- tumpanglalu


keadaan kat mana? kat AKRAB ke kat Selimut Hati?

aku pun baru tgk gak semalam. kat Selimut Hati. keadaan boleh tahan. aku rasa la... :)

edy berkata...

hye there.Aku ader tadi kat Abada Bookstop.(Belakang skali, baju hitam seluar khakis) Anyway,lepas screening 1st session terpakse masuk ofis balek.sori.hehe.Memang bagus filem ni.U told a story about the unsung hero.And,ni la first time aku denga pasal hari Hartal.Aku kene tanyer tokki aku kat perak pasni.Tue dah die,lahir 1913.Tapi die nih proUMNO.ahahahaha. p/s:Pakcik yg umurnye "88tahun lebey sket" tu mmg cool.Cheerz!