Khamis, Februari 07, 2008

Xin Nian Kuai Le!


10 Tahun Sebelum Merdeka (no subtitles)

Sempena Tahun Baru Cina yang mulia, kami tujukan filem ini kepada Lim Kean Chye dan semua veteran² politik kiri yang telah banyak berjasa dan berjuang untuk membebaskan tanahair kita dari jiwa penghambaan dan penjajahan. Cita-cita rakyat untuk sebuah negara Merdeka yang lebih adil dan saksama untuk semua rakyat, akan terus kami perjuangkan sampai bila². Selamat Tahun Baru Cina, Xin Nian Kuai Le, kongsi itu kuasa.

2 ulasan:

irsaidea berkata...

there r always 2 sides to a story
history is written n controlled by d winner
thats d fact, but how long we have to live with it???
jalur gemilang mcm jalur&bintang

orang kampung berkata...

fahmi, ko dah screen kat penang belum? aku leh kenal kan satu grup tetater macam AKRAB jugak kat ko. Itu pun kalau ko ada plan nak ke Penang. apa apa ko contact aku thru my blog or hp aku 0164264252

safuan - AKRAB